Drie manieren om Bitcoin te kopen

Bij de aankoop van Bitcoin zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Vooral als je net nieuw bent op de cryptomarkt zijn tips altijd welkom. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten om Bitcoin voordelig in te kopen. In dit artikel geven we je tips om zo goedkoop mogelijk Bitcoin te kopen, zonder risico te lopen om opgelicht te worden.

Exchange versus Marketplace

Er zijn erg veel plekken waar je crypto als Bitcoin kan kopen. Dit varieert van het kopen bij een bedrijf, direct kopen bij een ander persoon of via een Exchange (een handelsplatform).

Kopen bij een bedrijf

Wil je je Bitcoin bij een bedrijf kopen? Je kunt hier vaak betalen met iDeal, Creditcard en de ouderwetse overboeking. Vaak is het ook erg snel gepiept en zijn de Bitcoin binnen enkele minuten van jou. Let wel op, niet elk bedrijf is even snel. Het kan maximaal een aantal uurtjes duren.

Het risico dat je loopt, is dat deze organisaties vaak geen Bitcoin op voorraad heeft. Deze bedrijven kopen vaak pas Bitcoin in zodra ze jouw bestelling binnen hebben gekregen. Dit doen ze door op geautomatiseerde wijze bij de goedkoopste exchange (handelsplatform) Bitcoin in te kopen en deze vervolgens met winst naar jou door te sturen. Je betaalt dus zelf altijd meer dan de daadwerkelijke koersprijs, maar je profiteert wel van het gemak en de betrouwbaarheid.

Direct bij een persoon

Het komt vrij weinig voor dat mensen op deze manier Bitcoin kopen. Als je online Bitcoin koopt, raden we je aan om het via een betrouwbare site te doen. Zo is de kans dat je wordt opgelicht zo klein mogelijk. Omdat deze methode vaak ook voor witwaspraktijken wordt gebruikt, raden we je aan om nooit in te gaan op privé berichten van iemand die voor een goede prijs jouw Bitcoin wil kopen of verkopen. Wil je jouw Bitcoin via een goede site kopen of verkopen? Neem dan eens een kijkje op Bitcoin.de.

Exchanges

Een exchange is een online handelsplatform die de koop en verkoop tussen personen automatiseert. Je hebt zelf amper door dat je aan het handelen bent. Want zodra jij een ‘buy order’ plaatst, zal iemand anders zijn ‘sell order’ worden uitgevoerd. Doe goed onderzoek voordat je je aanmeld bij een bepaalde Exchange. CoinbasePRO, Binance en Bittrex zijn erg bekend in Europa.

Comments (No)

Leave a Reply